57. Orgue de l'Escola de Música Pau Casals, El Vendrell, Baix Penedès.

Aquest orgue va ser traslladat des de l'Església de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Esplugues de Llobregat, Baix Llobregat, l'any 2010 per a ser instal·lat a l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell al Baix Penedès. Es tracta d'un orgue d'estudi encara que originalment era un orgue de missa.


Imatge de quan l'orgue encara estava a Esplugues, dins de l'església de l'Hospital de Sant Joan de Déu.



ANTECEDENTS


El 6 d’octubre, en Jonatan Carbó, professor d’orgue de l’Escola de Musica, en Xavier Mercadé i en Salvador Guasch van visitar l’orgue de Sant Joan de Déu per encàrrec de l’Escola de Música Pau Casals del Vendrell.

En el projecte de la nova escola de musica s’està estudiant la possibilitat d’incorporar un orgue d’estudi. Hi ha dos opcions, la d’encarregar la construcció d’un nou orgue o la de comprar-ne un de segona mà.

La limitació dels diners fa que l’alternativa de comprar un orgue ja construït sigui la més factible. Amb aquesta idea es va anar a Barcelona, a l’Hospital de Sant Joan de Déu, per veure l’estat i les possibilitats de l’instrument.

Està construït pel taller A&K a l’any 2000. Encara hi ha pendent per incorporar dos jocs, però la mecànica està tota muntada. Es van observar alguns problemes en l’arca de vent i el secret, que caldria reparar i quantificar el seu cost si s’opta per la seva adquisició.


ENLLAÇOS EXTERNS


No hay comentarios:

Publicar un comentario