46. Orgue de l'Església de Sant Medir, Sants, Barcelona, Barcelonès.

La Parròquia de Sant Medir és una parròquia localitzada a Barcelona, un dels edificis de referència del barri de La Bordeta (Sants-Montjuïc).
Va ser creada pe decret signat l'any 1945 pel bisbe de Barcelona Modrego Casaus. Després d'un temps de compartir culte amb  la parròquia de Sant Isidre al Carrer de Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat amb mossèn Joan Bonet i Baltà com a rector, l'any 1949 s'inaugurava una primera petita església provisional situada al número 52 del carrer Constitució de Barcelona. Situat al costat de Can Batlló, l'espai va ser cedit per la família Planas-Pahissa. Projectada per l'arquitecte Jordi Bonet i Armengol, deixeble d'Antoni Gaudí, va ser una realitat sota la direcció de mossèn Amadeu Oller i Berenguer, rector de Sant Medir des de l'any 1948, iniciant així la independència respecte a Sant Isidre.
El dia 4 de setembre de 1960, l’arquebisbe de Barcelona Modrego Casaus va beneir i celebrar la primera missa en el nou i definitiu temple parroquial, al carrer Constitució número 17. A partir d'aquell moment, la parròquia va convertir-se un un pol dinamitzador polític i social de marcat caràcter progressista, influent no només a La Bordeta (Sants-Montjuïc), sinó també a Hostafrancs i altres barris propers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario